Fırında Hindi Tarifi

Fırında Hindi Tarifi

Nar gibi kızarmış dışı çıtır, çıtır içi yumuşak ve kurumamış bir hindi hazırlamak biraz zamanınızı alacak fakat sonuç uğraştığınıza değecek. Pişirdiğiniz hindinin hem görünümü olsun hem de lezzeti muhteşem olacaktır. Fırında hindi nasıl hazırlanır, nasıl pişirilir ve püf noktaları nelerdir fırında hindi tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Hindi Fırına Yerleştirmeden Önce Oda Sıcaklığına Getirilir

Hindi pişirilmeden birkaç saat önce buzdolabından çıkartılır ve oda sıcaklığına gelmesi için dışarda bekletilir. Oda sıcaklığındaki hindiye fırına sürülmeden önce aromalı tereyağı hazırlanır ve Hindinin derisinin altı yağlanır

Hindinin derisi kalındır ve geçirgen değildir. Bu yüzden derinin üzerine süreceğiniz yağ ve baharatlar etin içerisine geçemeyecek, yalnızca deriyi tatlandıracaktır. Hazırlayacağınız baharatlı tereyağını lezzet vermesi için derinin altına sürmek gerekir.

Fırında Hindi Tarifi İçin Tereyağlı Aroma Nasıl Hazırlanır

Fırında Hindi Tarifi
Fırında Hindi Tarifi

Oda sıcaklığındaki 100 gram tereyağına 1 çay kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve 2 çay kaşığı iri taneli deniz tuzu, 3 diş dövülmüş sarımsak, bulursanız 1 yemek kaşığı taze adaçayı, taze tarhun otu ve arzu ettiğiniz baharat ve taze ot karışımını ekleyip elde yoğurun. İsterseniz tereyağını yoğururken eldiven kullanın.

Hazırlanan aromalı tereyağını deri altına göğüs kemiğinin 2 tarafına yaymak gerekir. Hindinin göğsü ile derisi arasında bir boşluk oluşturmak için orta ve işaret parmaklarınızı birleştirip deriyi kaldırıp göğüs boşluğundan içeriye deri ile et arasına sokun. Deriyi yırtmamaya özen göstererek ağır ağır deriyi gevşetip etten kurtarın. Merak etmeyin hindinin derisi kalındır, kolay yırtılmaz.

Göğüs kemiğinin üstündeki deriyi kaldırmaya uğraşmayın, her iki tarafındaki deriyi etten gevşetin. Eğer var ise silikon küçük bir spatula özellikle yukarı bölgelerdeki deriyi gevşetmeyi kolaylaştırır. Spatulayla terağının yarısını alın ve göğüs kemiğinin sol tarafından yukarıya ulaşınca dışardan elinizle bastırıp yağı içeride hapsedin ve spatulayı dışarı çekin, tereyağının kalanı ile sağ tarafta da aynı işlemi gerçekleştirin. Sonra elinizle tereyağını yukarıdan kontrollü olarak yayarak hindinin her yerine mümkün olduğunca dağılmasını sağlayın. Tabakta kalan yağ var ise bunu da hindinin üzerine sıvayın.

Hindinin Butları ve Kanatları Fırına Sürmeden Önce Bağlanır

Pişerken dağılmaması ve yanmaması için hindinin bacaklarını göğsünün üstünde birleştirip iple bağlayın, kanatlarını da gövdenin altına alıp bağlayın. Hindinin bacaklarını ve kanatlarını bağlarsanız pişirirken dağılmaz.

Hindinin Pişirileceği Fırın Tepsisi Nasıl Olmalıdır ve Nasıl Pişirilmelidir

Tepsinin derinliği ve büyüklüğü hindinin etrafındaki ısının hareketini etkileyecektir. Derin olmayan ve fırının kendi tepsisinden daha küçük, hindiyi yerleştirdikten sonra kenarlarında 5-6 santim boşluk kalacak ölçülerde bir rosto tepsisinde pişirmek en iyisidir. Böylece hindinin suyu yivlerde birikir ve su aşağıda kalır. Rosto tepsiniz yoksa uygun büyüklükte bir fırın kabına 1 sap pırasa, 2 havuç ve 1 orta boy kerevizi temizleyip soyduktan sonra doğrayın ve bunlarla 2 santim yükseklik oluşturup hindiyi üzerine göğsü aşağıda duracak şekilde ters çevirerek yerleştirin ve üzerini sıkıca önce yağlı kağıtla, sonra folyoyla sarıp daha önce ısıtılmış fırının alt raflarına sürün.

Hindi Hangi Sıcaklıkta ve Kaç Saatte Pişer

Hindiyi yemekten 1 saat önce hazır olacak biçimde pişirin. Böylece daha fazla pişirmeye gerek duyarsanız zamanınız olur. İlk 30 dakika 230 derece sıcaklıkta pişirip sonra sıcaklığı 165 dereceye düşürerek pişirebilirsiniz. Pişme süresi ise hindinin ağırlığına göre değişir 1 kilogram hindi için yaklaşık 36 dakika olarak hesaplanır. Fırına sürdükten 1,5 saat sonra tepsiyi fırından çıkartın. Üzerindeki folyoyu ve yağlı kağıdı çıkartıp hindiyi göğüs tarafı yukarı gelecek şekilde düzeltin. Tepside biriken yağı üstünde gezdirerek tekrar fırına sürün, 30 dakikada bir bu yağı kaşıkla alıp hindinin üstünde gezdirin. Sonra üzerine et termometresi saplayın iç sıcaklığı 80 C’ye gelince hindi pişmiş demektir.

Pişmiş Hindiyi Yarım Saat Oda Sıcaklığında Bekletin

Hindi nar gibi olduktan sonra çıkarıp servis tabağına alın ve folyoyla kaplayın. Sıcak kalması için üzerine kalınca bir masa örtüsü koyun. Böylece saldığı suyu geri çekecek ve daha kolay servis yapılır hale gelecektir. Yarım saat sonra açıp masaya getirin.

Bu arada fırın tepsisinde hindi piştikten sonra biriken su ve sebzeler ile harika bir sos hazırlayabilirsiniz. Bunun için tepsiye biraz su ilave edin. Ocakta kaynatın ve sebzeleri ezin, bir süzgeçten geçirip sosunuzu hazırlayın.

Fırında Hindi Tarifi
Fırında Hindi Tarifi

Afiyet olsun.

Fırında Hindi Tarifi Kaç Kalori

100 gr hindi eti

188 Kalori (kcal)

Fırında Hindi Tarifi yazımızdan sonra Odun Ateşinde Söğürme Kebabı tarifimize buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar kapatıldı.

Don`t copy text!